Pazar, Ekim 29, 2006

bayram kutlamaları

sabah erkenden kalktık filozofla, kahvaltımızı yaptık ve CUMHURİYET BAYRAMI kutlamaları için tören yerine gittik. havanın güzel olmasını fırsat bilen kalabalık bir halk topluluğu vardı tören yerinde. konuşmacılar cumhuriyetin anlamını ve bugünkü durumu içeren anlamlı konuşmalar yaptılar. okulların gösterileri de anlamlıydı. bulunduğumuz yer aydınlık insanlarla dolu. yerel yönetim de ilerici, çağdaş. sadece bulunduğumuz yere bakarak aldanmamamız gerek. ülkenin götürülmek istendiği yer gayet açık. şu anda bu satırları yazarken cüneyt arcayürek in politika durağını izliyorum bir taraftan da. proğrama gelen sorular da içinde bulunduğumuz durumdan kurtulmak için ne yapmalıyız diye soruyor dinleyiciler. c. arcayürek " sandığa gitmelisin, çevrendekileri sandığa götürmelisin, akp karşıtı oylarla, ancak bu şekilde, ya cumhuriyeti temizleyebilirsin ya da daha çok karanlığa gömülürsün" diyerek yanıtlıyor. laiklikten yana olan, aydınlık çağdaş olan bizlerin yapacak elbette ki çok şeyleri olabilir. hepimiz üzerimize düşen görevleri yapmalıyız ki bize emanet edilen bu LAİK CUMHURİYETİ sonsuza dek yaşatabilelim. bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıyla hareket edersek o yılanın birgün hepimizi sokacağını unutmamamız lazım..

akşama CUMHURİYET BALOSU na katılacağız. hepinizin CUMHURİYET BAYRAMINI kutluyorum tekrardan. sevgiyle...

4 yorum:

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

evet, mutlaka kullanmalısın. yüzde yirmi yedi oyla, mecliste kullanmayanlar yüzünden yüzde 65 e sahip oluyorlar. bunlar haricinde oy kullan da kime kullanırsan kullan.

Age35 dedi ki...

Balo mu kulağa ne hoş geliyor...Anlatırsın herhalde..=)

kedi dedi ki...

Ahh Atam Ahhh,kraliçem ben sayfamda şikayet ettim herşeyi Atama.
Çok üzüldü ama napiim dayanamadım:(

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

benim bildiğim en az 15 yıldır burada her yıl cumhuriyet balosu kutlanıyor, ATATÜRK ün katıldığı balolar gibi. ADD düzenliyor bu faaliyeti sevgili age..

sayfanı takip ediyorum sevgili biyo. hicvederek ne güzel anlatıyorsun düşüncelerini. anlayan anlıyordur zaten..