Cumartesi, Ocak 07, 2006

evimizin bayram geleneği

her bayram anne ve babama gideriz. yani memlekete.

26 yıllık evliliğim süresince hep bu böyle oldu.

evimiz bir sahil kasabasında olsa da, biz arifeden veya bayramın birinci günü düşeriz yollara. oysa çoğu istanbul, ankara, bursa vb. plakalı arabalar bizim kasabaya bayram tatilini geçirmeye gelir. biz tam tersine gelenlerle yollarda karşılaşırız. hep düşünmüşümdür "bunların anne babaları yok mu" diye.

genellikle bayramın birinci veya ikinci günü kadro tamamlanır. geç sattlere kadar çay sigara keyfi. sigaraya anne baba yattıktan sonra geçilir. hala onların yanında içmeyiz üzülmesinler diye.

geç kalkılır, kahvaltı, günlük işler. anneciğim geçen yıla kadar bize misafir muamelesi yapar, kahvaltıya mutlaka değişik birşeyler hazırlar. bu yıl biz de yardım ediyoruz ona. kardeşler kalabalık olduğu için işler hemen biter.

kahvaltı masasının sohbetine doyum olmaz. uzasa da uzasa deriz içimizden. babam uyarır ama pek aldırış etmeyiz. bizim bayram geleneğimizdir bu. annem, babam, iyi ki varsınız. siz olmasanız böyle toplanamayız herhalde. ..

sizlere ve bizlere sağlıklı ömürler diliyorum Allah tan.

7 yorum:

utkuhavuc dedi ki...

evet aynen bende korkuyorum bir gün olmayacaklar herkes bayramlarda tatile gidecek diye..Allah hepsine uzun ömürler versin

gençlik biterken dedi ki...

bayrama sizlerden önce gittiğim için hehecanla bekliyorum gelmenizi. yalnız evdeki erk. bozuntularına hizmeti unutmuşsun. müjdeeeeeeeeee bu bayram gene varlar.

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

hiç onları unuturmuyum.unutulacak şeyler mi onlar. ayıp olmasın diye yazmadım. benimki onlara pek dahil olamıyo ya.adam erkenden işini bitirip geliyo. vay kalanların hallerine. kaldır, kurtar, pişir, sun. ahhhhhhhhhh aaahhhhhhhhhh

TuLûAt dedi ki...

ne anam kaldı
ne de babam
ikisin ortasında verdim
bir de oğul


Bayram mayram araya sıkıştırın ananızın kucağına yatın. Koklayın, öpün. En çok da sevdiğinizi söyleyin.

TuLûAt

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

tuluat çok haklısın. biz de öyle yapmaya çalışıyoruz. iyi bayramlar

Asuman Unsal dedi ki...

tezecigim sanada iyi bayramlar ama bizi bılıyon bayramımız yok neysekı bu bayram agırlıgımı koydum da kepsuta ilk ben gıtcem muhaha.. orda gorusuruz ben yıne yazarım YALÇIN
UZAKTADA OLSAN FARKETMES
BANA OLE YAKINSIN KI
SADECE BENIM OLDUGUNU BILIYORUMYA
GERİSİNİ BOŞVER

Daffodil-11 dedi ki...

Yazım tarzınla blogun renkleri tam bir uyum içinde :)