Cumartesi, Mart 18, 2006

manyetik alan

hiç size ait deyimler türetirmisiniz. benim vardır. örneğin, pamuk osman gibi atma derim veya birine kızdığımda manyetik alan. aslında manyak anlamında söylerim çekim alanını. tehlikeli durumlarda hop hop trafik var belki bilinen bir şeydir ama ilk gençlik yıllarımda komşumuz kapıyı çalmadan içeriye giriyordu babam da yatıyor divanda. komşu teyzeye söylemiştim, babamın adı trafik kalmıştı...

4 yorum:

kedi dedi ki...

Eşşek gibi aananmak-köyde eşekler keyiften yerlerde tozuta tozuta debelenir ,sırtlarını da kaşımış olurlar.
Bööle yerlerde yatan tepinenler için kullanırım.

Deli ayşa gibi-yine bizim köydeki deli ayşa bööle dolaşır durur,tuhaf davranır ve kendi kendine konuşanlar için kullanırım.

Tırnakların Alibaba gibi uzamış-küçükken mahallemizde deli bi alibaba vardı,bööle upuzun,kıvrılmış artık uzamaktan ve içi leş gibi. tırnak kontrolü yaparken öğrencilerime demiştim"Alibaba kim ööretmenim yaa?didilerdi
Bütün delilerde ya ali ya ayşe olur demii?.

Asuman Unsal dedi ki...

hahaha çok komedi ya, ben pamuk osman ı sürekli duyduğumdan çok geleneksel düşünürdüm bir halk kahramanı gibi ve herkes onu öyle kullanır diye çünkü günlük hayatımda çok kullanıyorum demek insanlar ondan acayip bakıyorlardı;) ne safım ya :)(:

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

derin izim, sen bu sözcüğü benden duydun herhalde. manyetik alan da öyle. şimdi aklıma geldi şeker paşa gibi giyinme, çocukluğumda pazarın olduğu günlerde köyden kafayı sıyırmış gazi olduğunu söyleyen biri gelirdi bütün göğsü madalyalarla dolu. doğrumuydu bilmem gaziliği...bir de hamdi derim bir yerden hemen ayrılamayan defalarca vedalaşana...bir de dayınaaa vardı yaşlı vesaf biri. gözlüğü kırık ve sap yerine bel lastiği kullanan. bunun gibi durumları eşleştirdiğimde adı geçen isimleri kullanırım.

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

biyonik, yorumunu okuyunca çocukluğuma dönüp başka örnekler de buldum. sen çok yaşa emi!