Pazar, Ekim 29, 2006

güzel bir sonbahar günü

güzel bir sonbahar günü. kazdağlarının eteklerinde oturuyoruz biz. deniz, zeytinlikler ve hemen orman. bu yörede kanlıca veya melki de denilen bir çeşit mantar toplamaya çıktık kazdağlarına filozofla. doğanın bütün renklerini görmek mümkün. aman allahım o ne güzellik öyle. filozofla "ne kadar güzel bir yerde yaşadığımızı"söyledik durduk. aşağıya doğru baktığımızda dantel gibi kıyılar, yukarılara çıktıkça sıklaşan orman, sarı ve kahverenginin; yeşilin her tonu.. bol oksijen... jeepi ben kullandım belli bir yerden sonra. ben yavaş yavaş sürüyorum arabayı, o aranıyor..
filozof mantarların yerlerini adı gibi biliyor, elinde sopa, kabartı gördüğü yeri eşeleyip buluyor mantarı, bu arada beni de imtahana sokup "5 tane daha var, hadi onları da sen bul" diyor; bakınıyorum bakınıyorum bazen bulup sevinç çığlıkları atıyorum, ama çoğu kez de bulamıyorum. bizden önce çevre köylerden insanlar da hasatı yapmışlar, bulabildiklerimizi de biz topluyoruz. 2 kg kadar topladık, ateş yaktık ve közde pişirdik melkileri. aman allahım o ne lezzet.. ceylanların olabileceği mevkileri söylüyor bana, ama göremiyoruz, yoklar..

bazen tavşan ve domuz avına da çıkıyoruz filozofla, ben vurmasını engellemek istiyorum ama avcı zihniyeti, denk gelince engel olamıyorum. genelde hava kararınca oluyor tavşan avı. yolda denk gelirse tabii ki.. uzun kısa ışıkları yakarak hayvanın gözleri görmüyor ve hareketsiz kalıyor, öylece bakıyor aval aval, gidip elle bile yakalayabilirsin. sonra da bulgur pilavıyla birlikte yahnisi güzel oluyor. domuz vurduğunda ise yiyen kişiler var ya onlara veriyor ya da köpeklerimize.. domuzların kokusu berbat, geçtiği bölgeyi bile kokutuyorlar, yakınında denk gelirsen burnunu kapatman lazım. ayı da varmış bu dağlarda ama ben görmedim filozof görmüş ayı ailesi. geçen yıl bir kez ceylan gördüm arkası dönüktü bize, sonra kaçıp kayboldu.. işte böyle sevgili arkadaşlar, biraz avcı yazısı gibi oldu ama hiç palavra yokk.. insanın kocası avcı olunca bu kadar fikir sahibi olabiliyor veya yaşayabiliyor. sevgiyle kalın.

hepinizin CUMHURİYET BAYRAMI kutlu olsun....

3 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Güzel bir geziymiş ama avcının yanında ben üzüntüden ölürüm tavşanlar ya da kuşlar ölünce..Birde domuz avı tehlikeli diye bilirim..Saldırmasından korkmuyorsun galiba ..

Asuman Unsal dedi ki...

melki nin tadını unutmuşum yahu, anne pazarda sormuş çok pahalı demişler, haftaya alcakmış, kızım alsana işte dedim, tadımlık olsun dedi, inattır bilirsin, haftaya bekliyoruz pazarı
heheeh

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

asortik, ben cahil bir avcı yamağı. direkt olarak da karşı karşıya kalmadım. ama zarar vermezsen yanından geçip giderlermiş, avcıların deyişiyle.. bu durumlarda ben genelde arabada oluyorum, yani tehlike yok benim için..

mmmm lezizdi derin iz. bidaha sana ulaştırayımm..