Pazartesi, Kasım 06, 2006

KARAOĞLAN

ilkokul iki veya üçüncü sınıfa gidiyordum, mevsim olarak yazın son günleri veya sonbahar başlangıcı. henüz Kıbrıs çıkartması yapılmamış. daha politikadan falan anladığımız da yoktu. küçücük kasabamıza Rahşan ve Bülent Ecevit çifti gelmişti, herhalde seçim öncesiydi. yolları bizim memlekete de uğramış.. hükümet meydanında konuşma yapıyordu Ecevit, onu dinlemiştim küçücük aklımla, birşeyler anlamaya çalışmıştım. konuşmadan sonra Rahşan hanımı evlerine davet etmişti i..... teyzeler. kaynamış mısır ikram ettiler ona. bir tane de eşine götürmek için istemişti Rahşan hanım. dün gibi hatırlıyorum, sade bir bluz ve etek vardı üzerinde. eşine de götürmeden içine sinmiyordu.
eşiyle birlikte siyaset yapmaları pekçok kişi tarafından yadırgandı. oysa onlar birbirlerini tamamlayan kişilerdi. belki de bu tür siyaset Türk halkının alışık olmadığı bir durumdu o gün için. adları hiçbir şaibeye karışmamış dürüst insanlardı. herkes gibi birtakım hataları olabilir siyasi yaşamlarında. ama Türk siyasetine damgasını vuran ECEVİT e ALLAH tan rahmet diliyorum.
mekanın cennet olsun.. sevenlerinin ve ülkenin başı sağolsun. ışıklar içinde yat ...

1 yorum:

mayonez dedi ki...

hala türk yapımı bir makam aracı olan, dürüts bir liderdi ecevit..karaoğlanı çk özleyeceğiz çok arayacağız..meydan kimlere kaldı:((