Pazartesi, Kasım 20, 2006

karışık

bugünlerde hiç yazmak istemiyorum. mevsimden herhalde.

hafta sonu, özellikle cumartesi günü hava çok güzeldi. kardeşim ve arkadaşımla dört km. kadar yürüdük. deniz kenarında insanlar portatif masalarını açmışlar, mangalları yanlarında, keyif yapıyorlardı. balık tutanlar, yürüyüş yapanlar... güzel günün keyfini çıkarmak isteyenlerle doluydu sahil. pazar da çıktık yürüyüşe ama, deniz kenarı, açık alanlar epeyce rüzgarlıydı. yürüyüşü biraz daha kısa tutmak zorunda kaldık.

cuma akşamı gitmem gereken bir yemek vardı, gidemedim. birkaç gündür sinyal veren dişim o akşam iyice azıttı, zonkluyor, gözüm hiçbirşey görmüyordu. ağrı kesici ve antibiyotik alarak vurdum kafayı yattım erkenden.. yemek prog. iptal etmek zorunda kaldım.

işime yeni yeni adapte olabildim diyebilirim. gerçekten zor yeni bir yere uyum. geç yatmıyorum dolayısıyla geç de kalkmıyorum. zamanında işime gelebiliyorum. evdeki işler de içgüveysinden hallice..

diyet iyi gidiyor. altı kg. verdim. iki yıl önceki kiloma indim. ilk zamanlar kolay gitti, sanırım ödem gitti, şimdi sıra yağlara geldi, biraz ağır gidiyor yağların çözülmesi. fırsat buldukça yürüyorum ve evde spor yapıyorum. bazı öğünler bozulduğu da oldu, çok değil ama üç kez.. okulda dördüncü sınıflar yöremiz ünitesini işliyorlarmış, veliler yöresel yemekleri yapmışlar, vakıf yöneticilerini de davet ettiler. aşureden tutun da yağlı pideler, kapaktan kesmeler, tatlılar, sarmalar, keşkek, pilav... şu anda aklıma geliverenler. çok olmamak kaydıyla, genellikle de hamur işlerinden yedim, akşam dengeledim durumu az yiyerek. allahım neden kilo aldıracak yiyecekler neden çok güzel oluyor... ne kadar çok şey yediğini insan diyet yaparken anlıyor. benim gibi yemekten zevk alan, damak tadı olanların vay haline. aslında diyet yemek şeklini bir yaşam biçimi haline getirebilsek, zaman zaman da hovardalık yapsak iyi olacak ama.. zaten damak tadı olanların zayıf kalmaları çok zormuş..

dişim için antibiyotik ve ağrı kesici haplar midemi ağrıtıyor, sütle içiyorum ilaçları.. iki ay kadar önce de aynı kaplama böylesi rahatsızlanmıştı, dr. a gittim film çekti, çürük yok dedi. ağızda oluşan bakterilerden mi kaynaklanıyor ve iltihap topluyor anlamadım, veya üşütüyor muyum. her neyse yine gidilecek doktora..

bugün iş çıkışı, nazım hikmet in 105. doğum günü nedeniyle nazım büstünün açılışı, akşam da gösteri var. oraya gitmem gerekli..

sevgiyle kalın.....

2 yorum:

Sardunya dedi ki...

Sen yine de yaz lutfen:)
Diyet için tebrikler valla...
Diş için de üzüldüm. Umarım şimdi iyisindir

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

dişim geçti sevgili sardunya. diyet de iyi gidiyor. bu beslenme tarzını yaşam biçimi haline getirebilsem ne iyi olurdu. sevgiyle...