Salı, Aralık 05, 2006

KUTLAMA

sabah erken uyandım ve hazırlandım. Atatürk'ün kadınlara seçme ve seçilme hakkını vermesi nedeniyle bir tören vardı, oraya gittim.anıta çelenk sunuldu, saygı duruşu, istiklal marşı, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapıldı sonra işime geldim.

şunu da yazmadan geçemeyeceğim, biraz gecikecek gibi oldum, yakın olmasına rağmen daha hızlı yetişeyim diye arabayla gitmek istedim, o da ne.... sol arka ve ön lastikler yerde... kasıt mı yoksa değil mi anlamadım. hemen filozofa telefon edip durumu anlattım. hani sabah sabah canım da sıkılmadı değil.

tören yerinde bir arkadaşıma rastlayarak beni işe götürmesini söyledim, yürümesine yürüyeceem de çizmeler yüksek, hava sıcak, o kadar yolu yayan gidersem terden ölürdüm artık..

dün akşam yedi seansına sinemaya "hokkabaz" a gittik yeğenim ve kardeşimle. yeni açıldı sinema buraya, üç tane salonu var, istanbul da gösterime giren film, aynı gün burada da başlıyor,çünkü zincir sinemaların uzantısı. daha önce gitmediğime hayıflandım, oysa ne güzel filmler gelmişti. bundan sonra beğendiklerimi kaçırmayacağıma dair söz verdim kendime. filmi beğendim, filmde cem yılmaz ikinci planda kalmış..

diğer salonda "eve dönüş" gösterimdeydi, o filme gitmek istemiyorum, işkence sahnelerini görmemek için. 12 eylül odaklı bir filmmiş. o yıllar benim üniversite yıllarım, belki de çokşey bulacaktım kendimle ilgili ve o günlere ait. yok yok dayanamam izleyemem. o yıllarda birçok arkadaşımızı kaybettik ve bu sahnelerin gerçek yaşamda birsürü anlatımını dinledik. o yılları anlatan yerli dizilerden "çemberimde gül oya" yı da izleyememiştim zaten, bu gücü kendimde bulamıyorum. başka postlarda buluşmak üzere ...

sevgiyle..

4 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Bende ilk aşk' a gitmek istiyorum bitmeden..

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

ben de, ben de..

Nenoni dedi ki...

Ben de o yıllarda üniversitedeydim.Aslında gerçekte olanlar orada gösterilenlerden çok daha fazlaydı.

Toplu İğne dedi ki...

biliyor musun ben de hiç sevmem o tür filmleri, ruhum daralır, içim sıkılır, çıkıp atmak isterim kendimi. o yüzdendir ki ne çemberimde gül oyayı seyrettim, ne 12 eylülü anlatan işkence-darbe günleri filmlerini. bana versinler köpekbalığı hikayesi, shrek, nemo, buz devrini, akşama kadar seyrederim :))