Pazartesi, Ocak 08, 2007

EVİM EVİM GÜZEL EVİM

Ne kadar zorlandım bu postu yazarken!! işte uğraştım gün boyu, olmadı.. evde akşam ugraştım yine beceremedim. Sonunda yeğenim imdadıma yetişti, ona çoook teşekkür ediyorum. Bana kalsa yandık valla, yazamazdım post most..

Bayram, yeniyıl.. herşey geldi geçti. 2007 li rakama alışmaya başladık bile, sekiz gün geçmiş gitmiş.

Bayramlar ana baba evinde pek güzel geçiyor. Dört kardeş, eşleri, yeğenler.. kalabalık, yapılacak iş çook.. ama kafa yorgun değil, oranın hayhuyuna alışıveriyor insan. belki otuz yıla yakın bir zamandır babaevinde değildik yeniyılda. Bayramın birinci günü kurban işini çiftlikte hallettikten sonra akşam üzeri yola koyulduk, hani hep derim ya bayramlarda herkes bulunduğumuz tatil bölgesine akar, biz ters yöne, birbuçuk saat sonra annemlerdeyiz. Kardeşim bir gün evvelden gitmişti, aileme yardıma, onların sağ kolu gibi. Benden büyük olan N.. yılbaşı balosuna katılacaktı bir gün sonra gelecekti. Neyse...akşam yemeği hazırlanmış, masa kurulmuş bizi bekliyorlar... O gece saat onbir gibi İzmit teki kardeşim de geldi, evde tam da bir bayram havası, yeniyıl da cabası..(pek kafiyeli oldu)
anne baba da dahil cumbur cemaat tombala oynadık, annem ilk kez oynamış, üstelik tombala da yaptı. Babamın çıkan sayıların üzerine kağıt parçalarını yapıştırma çabaları da görülmeye değerdi. Yedik, içtik, güzel bir yeniyıl gecesi yaşadık. .bir havai fişeğimiz eksikti, öylesi yanii..
diğer günlerde de gelen hısım akrabalar, bizim büyükleri ziyaretlerimiz.. Ailem küçük bir taşra kasabasında yaşadığından bayrama ait ne varsa yaşanıyor oralarda, bu da benim çok hoşuma gidiyor..

Dördüncü gün döndük eve. O kadar patırtıdan sonra ev tıs pıss.. Uyum sağlayamadım hemen, markete gittim biraz alışveriş yaptım kendimi rahatlatmam için.

İki gün de kendim ekledim tatile, gitmedim işe bir hafta yaptım dinlenceyi. Bu sabah çok zor kalktım, hep geç yatıp geç kalktığımdan, akşam erken de yatsam uyuyamadım, yatak battı, uyku sıktı.. Eşime uyandırmasını söylemiştim geceden. Onun hiç uyku problemi olmaz yattı mı hemen gider. İki telefon bir de saat kurmama rağmen kalkamadım, kapatıp devam ettim uykuya. Allah tan o uyandırdı da toparlanabildim.

Dün akşam üzeri çiftliğe gittim, kuzine yakıyorlar, sıcacık .. kestane, patates pişiyor fırınında. Hatta Filozof un da ekmek bile yoğurup pişirmişliği vardır kuzinede. Göveç yapmış, ağzını da hamurla sıvamış benim bilmiş, pek bi lezzetli olmuş.

Yavru Alman kurdu var, bize geldiğinde 40 günlüktü, şimdi üç aylık, içerde gezinip duruyor, güya bekçilik yapacak büyüdüğünde ama sümdük yapmış hayvanı Filozof. Ama hala umutlu, büyüyünce performansını gösterecekmişş, bilmem artık. Isırma antremanlarını üzerimizde deniyor bir de sevimli ki.. Elimi veriyorum ağzına hafif hafif ısırıyor ama gıdıklıyor da, elimi ağzından birden çektim, dişleri jilet gibi, elimin üstünü çizdi, kanattı. Şimdi bile acıyor ısırdığı yer.

Filozof kendi işinden ayrı birkaç iş daha yapmazsa içi rahat etmez. Üniversite yıllarında da öyleydi üç ayrı gazetede IBM çalışır akşam üzerinden gece yarılarına kadar, gündüz de okula gelirdi, derslerde uyuyarak tamamlardı uykusunu. Evliliğimizin ilk yıllarından başlayarak da bu böyle devam etti gitti. Bu yıl da besi hayvancılığına taktı ve gerçekleştirdi de..yetmişe yakın dana aldı bir kısmını bayramda sattı, bir kısmını yarın kesime gönderecek. Akşam kalan bekçi memleketine gittiğinde veya hastalandıklarında hayvanların yanlarına giriyor, bakımlarını da yapıyordur Allah bilir. Eve geldiğinde bir koku bir koku, banyoda soyunsa bile hemen giysilerini balkona çıkartıyorum, sonra da giysileri diğer çamaşırlara katmadan ayrı yıkıyorum, kısaca arkadaşlar bende iş çoookkkk.. Ama mutsuz değilim bütün bunlardan, işler böyle olsun, başka problemler olmasın.

Bayramda diyeti miyeti bıraktım, iki ayda almadığım yağı dört günde yemişimdir, normalde hiç tatlı yemeyen ben, onu da yedim. Kısaca hiç dikkat etmedim, göz açlığı da var ya koyverdim kendimi.. İşte de yazıyorum diyete 88 kg la başlamıştım iki ayda yedi sekiz kilo verdim, eski giysilerime kavuştum. O kadar yememe rağmen birbuçuk kg almışım, hemen çeki düzen verdim kendime evime gelince, ve şu anda 82 yim. Daha çoook vermem gerek ama sıkı etliyim pek kilomu göstermiyorum yani öyle diyorlar.. Daha onlarca kilo vermem gerekli, ama azimliyim..

çok yazdım çookk.. başka postlarda buluşmak üzere diyor ve çekiliyorum efenimm..

10 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Eşini okuyunca nedense Uzunbey aklıma geldi..Bizde de öyle iş üstüne iş, nasıl yapıyor bilmem..

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

yapabiliyorlarsa yapsınlar ne yapalım asortik. canları sağolsun..

Nenoni dedi ki...

Ben de bayram ve yılbaşı tatil otel filan ipin ucunu epey kaçırdım şimdi toplamaya çalışıyorum.Ama 82 kilo fena diil yahu.(ben azıcık daha tombiğim de)

KUGUU dedi ki...

Aaaaa bir kuzine de burada imis Kralicem. Orasi Ege'de neresi sahiden?:)

cenebaz dedi ki...

Ne güzel böyle cümbür cemaat tatiller, bayramlar. Allah içinize sindirsin.

enne dedi ki...

Merhaba, Kuguu'nun sayfasında görünce merak edip okudum yazılarınızı. Sadece merhaba demek için geldim, sevindim sizi de bulduğuma.

nilly dedi ki...

Ne guzel cumbur cemaat kutlanmis bayram ve yilbasi. Dedem (babamin babasi) bizimle yasiyordu ve ailedeen buyuk o oldugundan herkes bize gelirdi. Biz o zamanlar sinir olurduk hep niye bize geliyorlar, biz gidelim diye. 1990'da dedem vefat etti ve bizim bayramlar artik eskisi gibi degil. 3-5 klasik ziyaretcilerimizi dort gozle bekler olmustuk. Sonra sulaledeki buyukler yavas yavas azalmaya basladilar. Buraya geldim gelelide 2 kere bayramkutlayabildim o da cogu tanimadigim insanlarla birlikte. Ama olsun, en azindan kutlamis oldum.

CaDı dedi ki...

Ohh maşallah diyeyim valla, hem ailenizle geçirdiğiniz güzel günler için ama en çokta eşin için maşallah diyeyim. Bizimkine bişey yaptırmak için iyi gününde olmasını beklemek lazım:)) Ev ne var ne yok bana bakar, o yüzden şanslısın gerçekten:)

Age35 dedi ki...

Hep öyle hepimiz dengeyi kaçırdık tatilde..Aldık kiloları..

gençlik biterken dedi ki...

çoçukluğumuzda yemiştik yumurta tatlısını. Kilo almak pahasınada olsa çok güzeldi be kardeş. Ne güzel anlatmışsın tatili orada olasım geldi. ben sizi çok seviyorum ya iyiki varsınız iyiki bir aradayız. Daha nice bayramlara ve yıllara sağlıkla huzurla.