Çarşamba, Ekim 24, 2007

resimlerle ilgili

Sevgili Asortik, Atina seyahatimizle ilgili fot. rı yayımlamamı istemişti. ben teknoloji özürlü biri olaram fot. hemen altına açıklamaları yapmayı beceremedim, ancak başka bir yazıyla başarabildim bunu..Bir de; havaalanında XR cihazından geçerken fot. makinam kendini 2060 yılına ışınlamış, hiç farkına varmadım.Gelelim şimdi açıklamalara,

Birinci resim, Akropolün hemen altındaki bir kafeden.. Konser öncesi üç saate yakın zaman geçirdik orada.. Akropol çok güzel görünüyor..

İkinci resim, Yine Akrapol un hemen altındaki sokaklar, sevimli küçük restoranlarla dolu.. Mutfağı bize çok yakın..

Üçüncü resim, Platon ve Aristo nun Akropolde halka hitap ettiği kayalıklar. Bu kayalıkların en yüksek yerine çıkıp halka seslenirlermiş..

Dördüncü ve beşinci resim, Yapı elden geçiriliyor, diğeri de giriş bölümü..

Altıncı resim, Akropolden binlerce yıllık anfi tiyatronun görünüşü.. Konserin gerçekleştiği yer..

Yedinci ve sekizinci resim, oturduğumuz kafeden Akropolür görünüşü..

Dokuzuncu resim, konser arası.. Zira konseri görüntülemek yasaktı..

Onuncu resim, anfi tiyatroda en önde oturanlar, sahne alan sanatçılar, Yunanistan ın en ünlü sanatçıları..Resmi büyüterek bakarsanız, Teodorakis ve Zülfü Livaneli yi görebilirsiniz. O da şarkılarını seslendirdi.. Yine aynı resimde önde esmer ve sarışın bayanın yanındaki, başı açık olan bey, yeni hükümetin sanayi bakanı ve eşi..Filozof ben diğer Türkiye den gelen konuklar ikinci sırada oturuyoruz, Bakanın hemen arkasında..

Filozof un da konuşma yaptığı ve plaket aldığı konser başlangıcı resimlerini çekerken iyi ayarlayamadığımdan çok karanlık çıkmış, o yüzden basamadım..

Kalın sağlıcakla..

7 yorum:

kedi dedi ki...

Ay resmi büyüttüm en öndeki tüm başı açık beylere bakıyorum,bakan keli var mı diye?Hangisi tam anlayamadım.Beyazlı kıyafetli,pembe gömlekli sarışın kilolu hanım var,hani beyaz çantasını yere koyan(pis)Yanında da beyaz gömlekli krem panyullu ama başı saçlı:)bi bey var,onların arkasındakiler mi sizsiniz?
Siyah giyinmiş Filozof(Onun da başı açık:) ve sen siyah gözlüklü,siyah kıyafet içinde,sarışın gibi dalalı saçlı.
Ay bu musunuz yoksaaa dur burda önde bi kel daha var.Hah
Onlarda siyahlar içinde sola doğru.Sarışın upuzun saçlı bir bayanla şişmanca kolsuz siyah giymiş bi bayanın arasında oturuyor bu kel.Pek bakan tipi yok ama başımıza ne bakanlar geldi atşeysi gibi,olabilirde.Onların arkasında yeşilli yada beyazlı yada kolsuz siyahlı bayanlar var.Onlardan biri misin?
Yadaaaa gel sağa doğru önde bi kel daha buldum.Zülfü ve Thonun yanında yaşlı beyaz takımlı amcanın yanındaki kel.Onun arkasındaki siyahlılar mı sizsiniz.Bak bu adamda filozof tipi var beğendim,bu olabilir.
Ay bideneden herkes siyah giymiş sankiiii,nerdesin kraliçemmmm.İnsan fildişi kulesine oturur ki MeraklıBiyocuk helak olmasın dimiii?

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

Yahıldın, hiçbiri dill.. hahahah

Nenoni dedi ki...

Yalnızlar Kraliçesi seni 187. sayfa sobesi ile sobeledim.Haydi bakalım şu anda okumakta olduğun ya da en son okuduğun kitabın 187.sayfasını yazarmısın?

Asortik Krep dedi ki...

Ben anladım hemen valla..Kendi resimleri yok orda Büyocum :)

Alt resimdeki ilk arkası dönük esmer kadının arkasındalar :))

Uzun süredir okuyamadım blokları,sadece yazdım.İlk girdiğim gibi baktım ki resimler.Çok teşekkürler..O taraflara gelince görüşmek isterim :)
Bu taraflara gelirsen de bana uğramadan geçme olur mu?
Hani toplantı moplantı-parti falan işleri :)

Thederokis ve Livaneli kasetlerim hala durur hatta onları Ölüdenize davet etsek diye de düşünmüyor değilim.Festivale ...

Asortik Krep dedi ki...

Teodorakis 'i yanlış yazmışım :))

nimetin.blogspot.com dedi ki...

biyonik pes yani:))) amma da incelemisin ha:)))) kriminal labratuvar gibisin ha:))
yalnizlar kralicesi resimlerin hepsi çok güzel. en güzeli orada olmaniz.

nimet

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Ama kamuoyunu oyaladınız Kraliçem oldu mu şimdi?
Halbuki "bakın ahanda ben"diye bi resim koyabilirdiniz.
Googleden kimi aratırsanız resmi var,koysaydınız bi tane sizde ehiiiiii.
Yapmaz benim asil Kraliçem öyle şeylerrrr:)
Biyoniğe dedektiflik yaptırır,aratır,taratır ama yine kendini bulduramayıp göbeğini çatlatır:)