Cuma, Temmuz 24, 2009

başlık önce yayımlandı, yazısı sonra.. parmak takılması ve ....

im ra lı daki çözüm planı hazırlıyomuş ya, sakın çan ka ya dakinin tarihi fırsat dediği bu olmasın!

h. üz mez içerde, tamam da kurbana sağlam raporu verenler nerde?

ta y y ip uyardı, davulcuya ya da zurnacıya gider kızlarınız diye..aman, h. ü z me z in evine temizliğe gitmesinler de!!

ülkede herkes sigara yasağını alkışlıyor, yurt se ver ler tutuklanıyor, su bay ların gururu ile oynanıyor, rt ük başına lai k likle arası iyi olmayan biri getiriliyor, i mam ha tip li sele rinin katsayı sorunları hallediliyor, mezun olanların doktor, emniyet müdürü, öğretmen, kaymakam olmasının yolu sonuna kadar açılıyor, ihale kurumu maliye bakanlığına bağlanıyor, kıdem tazminatlarının kaldırılması yönünde kamuoyu alıştırılmaya çalışılıyor, i dil bi ret in konseri basılıyor, si vas ın eşiğinden dönülüyor, ama hiçbiri gözaltına alınmıyor, kuran kur slarının ce ma atlere devredilmesi isteniyor, foto ko pi bel gesi aslına ulaşılamıyor, ama çok okumayan halkın, orduyu tu kaka gösterme çabası sonucunda halkın kulağına kar suyu kaçırılıyor, askerlerin sivil mahkelerde yargılanabilmesinin yolunu açan gece yarısı kanunlarıyla, foto ko pi belgesinin aslını bir türlü ortaya çıkaramıyor fg po li si..asıl amaç bu yasanın çıkarılmasıydı zaten..çamur at izi kalsın mantığı, asker istediği kadar ben dar be yapmayacağım, de mok rasiye sonuna kadar bağlıyım diye çırpınsın dursun, amacına ulaşmak isteyenler, bir taşla b.irkaç kuş vurdu zaten.. hani yar gı ba ğımsı zdı, kaç gündür ba ka nın dan çan ka yadakine kadar top lan tılar, bas kılar, niyet malum da vanın sa v cı larının ye rinin değişşmemesi..

bütün bunlar olurken, ülkede herkes fa şi zan si gara yasağını alkışlıyor.. a na ya sa mah kemesi ile ha kimler sav cılar yük. kurulunun üye sayısı ve üye seçimi nin değiştirilerek, ik ti darın mutlak kontrolü altına alınmasının he sapları yapılıyor. dış borç çatlaması, iç borç patlaması, dört gençten birinin işsizliği, ek ono minin küçülmesi, za mlar, yoksulluk, yolsuz luk, ge micik, pır la ntalar, ifla slar, icralar, in tiharlar, te ca vüz ler ve daha beterleri yaşanmıyormuş gibi herkes işi gücü bırakmış, f a şizan sigara ya sağını alkışlıyor..si ga ra yas ağını niye lü ks mekan larda yaptınız da, hak ka rini n d ağl ıca köyünün kah vesinde yapmadınız..gerçek amaç, si ga ra yasağı ile al kollü içki yi ya sak lamanın bir pro vasıdır bu..u yanın!!! gü vencesinin po lis olduğu ya rı is la mi bir rej im dir bu""tay yip herkes haddini bilecek dedi..daha ne desin.. uyanın!!! si ga ra nın dumanından değil, fa şizm den boğ ula cak sınız!!!

4 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Uyuyan dev uyandı galiba.. Sigara yasağının çıkması mı lazımdı bunun için :))

Milletin cebini ve sağlığını düşündükleri için hareket etmediklerinin farkındayım ,ona gelene kadar sağlık sektöründe neler yaşanıyor..

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

uyumayanlar uyumuyo da sevgili asortikim, herkesi gölgesinden korkar hale getirdiler. hergün tv programlarına çıkan sin an ay gün nerde, hani yaçın küç ük..

nilly dedi ki...

Ben sigarayi sunun surasinda 1,5 yildir birakmis biri olarak bu yasagi o anlattigin kaliba sokmuyorum. Alkol olsaydi evet, o zaman sokardim ama sigara daha farkli. Hele ki bu yasaklarin bir kismini Amerika'da birebir yasamis olarak soyluyorum. Ama yaklasim yanlis. Bu kadar sigara icilen bir ulkede boyle pat diye uygulanmamasi gerekirdi. Yavas yavas. Amerika@da da oyle oldu. Mesela once alisveris merkezlerinde icmek yasaklandi, sonra bazi barlarda. Ama hepsi degil. Secenek birakildi. Aslinda su anda orada daha sIki bir uygulama var. Mesela bina girislerinden 15-20 adim otesinde icebilirsiniz, veya size ayrilmis olan yerlerde..ama isin ozu su, boyle seyler yavas yavas olmasi ve daha fazla secenekli olmsai gerekirdi. ama nasil olsa bizim ulkemizde yaratici insanlar cok..her yasak gibi bu yaasagi da delecek sekiller bulacaktir.

Birde denetim sorunumuz var. Simdi 3-5 hafta denetim yaparlar sonra tisssss biter..

Ve daha onemli olan baska seyler varken sigara yasaginin bu kadar gundeme gelip uygulanmasinida yanlis buluyorum.

Senin de yazmis oldugun seylere bir kac paragraf daha eklemek lazim bunun icin. Ama malesef onemliler bizde hep kulak ardi goz ardi ediliyor. Eskiden annemler derdi artik ben diyorum "ne olacak bu memleketin hali?"

nimetin.blogspot.com dedi ki...

ah yalniz kraliçem ne guzel yazmışın ama sabit fikirli insan o kadar çok ki!!!!

nimet