Salı, Eylül 02, 2008

döndüm

kısa bir tatil kaçamağından sonra geldik kürkçü misali evimize..pek güzel geçti. adaland ta geç saatlere kadar oradan atla, buradan kay, şuradan tırman derken üzerimiz sürekli ıslak, hafiften şifayı kaptım. bademcikler indi, boğazda yanma, eklemler dilim dilim kesiliyo derken antigripal ilaçlarla biraz iyi gibiyim.

teyzem 84 yaşındaydı iki yıl önce düşüp kalça kemiğini kırmış böylelikle de sağlığını kaybetmişti. son iki aydır da hiç kalkamıyordu kısaca zahmeti çoktu. tatile çıkmazdan birkaç gün önce de ağırlaştığını duymuştuk. biz kuşadasına girerken onun ölüm haberi geldi, cenazeye yetişmemiz mümkün değildi, biraz buruk başladı tatil. dönüşte memlekete uğrayıp ziyaret ettik çocuklarını, enişte 97 yaşında.. epey sarsılmış o da hasta yatıyo.. annem ablasını kaybetmenin üzüntüsü içindeydi, bize gelmeyin dedi ama içimize sinmedi uğrayınca da çok sevindi.. ölüm, kaçışı olmayan koskocaman bir gerçek..

dün gece yağmur yağdı buraya çisil çisil..emekliler hariç son yazlıkçıları da aldı götürdü memleketlerine.. daha bir hafta önce insanlar yollara sığmazken, şehir tenhalaştı, kaldık biz bize..

iftara götürdü bizi filozof. tatlı da bir serinlik vardı akşam.. üzerime bişii almamışım hafiften üşüdüm bir de..iftar yemeklerini filozof hazırlar çiftlikte, bakalım bu yıl neler hazırlayacak yemeklerden..

anaokulu ve birinci sınıflar okula başladılar bugün, ramazanın ilk günü olduğundan gidemedim okula..sürekli okulda bulunan kurucu bu yıl görev yapmak istemiyor, yaşlandı çünkü... beni önerdiler onun yerine.. kabul edip etmeyeceğimi henüz sonlandırmadım beynimde..sorumlu ve zor bir iş.. özellikle gelir gider işleri sıkıntılı.. idari ve eğt. öğr. açısından oturmuş bir kadro, o bölüm kolay.. hakkımda hayırlısı olsun. sabahtan akşama orada bulunmak sıkıyor beni, daha doğrusu sıkıyordu, çünkü sorumluluğum fazla değildi.. belki de başımı kaşıyacak zamanım olmayacak kimbilir.. filozof vakıf başkanı, bana sen götürürsün bu işi diye gaz veriyor ama hala düşünmekteyim. düşünürken düşünürken üzerime kalırsa da şaşırmayayım.. herşeyin hayırlısı...

işte böyle sevgili okuyucu.. kalın sağlıcakla....

14 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Hoşgeldin midemeli:))

nilly dedi ki...

Basiniz sagolsun kralicem.

Gelen teklif icin en isabetli karari vereceginize eminim.

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

hoşbulduk asortiğim..

teşekkürler nillyimm...

cenebaz dedi ki...

Hoşgeldin, özlemişim yazılarını. Teyzen için de başınız sağolsun. Kaç yaşında olursa olsun sevdiklerin ölümü insanı üzüyor, ne kadar bir gün bizim de başımıza geleceğini bilsek te..

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

çenebazım, canımmm, sağol. yakınlar için ölüm her zaman erken.sevgiyle, sağlıkla kal..

nimetin.blogspot.com dedi ki...

kuşadasını çok severim ben:) bi sene eylülde gitmiştim bende senin gibi ne keyifli tatildi. okullar açıldığı için herkes dönmüştü. bi yabancılar bi de biz vardık:))
hoşgeldin sende:)) tatil kadar eve dönüşte keyifli değil mi:)))
teyzen icin başınız sağolsun.

nimet

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

sağol nimetimmm..

Nenoni dedi ki...

hoşgeldin başın sağolsun

Nenoni dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yalnızlar kraliçesi dedi ki...

teşekkürler nenoni

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Bir görünüp bir kayboluyorsun Kraliçem. Başım döndü yahu.:) Hoşgeldin diyelim o halde.:)

zeyno dedi ki...

Ben de döndüm kürkçü dükkanına:) Buralardayım artık.. Yeniden aranıza geldim.. Hepinizi özlemişim..

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Yalnızlar Kraliçesi, mail adresini aradım ama bulamadım. Mümkünse bana mutfakcami@hotmail.com adresine yazabilir misin lütfen?